Positief Links wil de zwijgende meerderheid activeren

Positief Links wil de zwijgende meerderheid activeren

‘Rechts-conservatieve ideeën, vaak gebracht alsof het objectieve waarheden zijn, klinken nu nog het hardst. Of het nu gaat om het vluchtelingenvraagstuk, de regulering van de bankensector of de opwarming van de aarde’

Auteurs: Wimar Bolhuis, Gerard Oosterwijk en Wouter Welling

Er zijn meer mensen die actief vluchtelingen helpen dan mensen die agressief protesteren tegen de bouw van noodopvang. Ook zijn er meer mensen die hard werken aan een groener land dan mensen die heftig schreeuwen over de horizonvervuiling van windmolens. En er zijn meer mensen die positief bedenken hoe we werk, opleiding en zorg beschikbaar maken voor wie dat wil, dan mensen die altijd roepen dat minderheden nooit willen werken, leren of zorgen. Toch domineren de negatieve, rechts-conservatieve schreeuwers het debat, en niet de positieve, links-progressieve meerderheid.

Lees verder op de website Joop