Arbeidstijdverkorting, een stap op weg naar een gezonde samenleving

Arbeidstijdverkorting, een stap op weg naar een gezonde samenleving

Terwijl werk verplaatst of overbodig wordt, pompen we momenteel in Nederland miljarden in een heuse werkloosheidsindustrie.

Auteur: Kim de Jong

De tijd dat ik zonder werk zat was een van de donkerste periodes uit mijn leven. Zelfs nu, jaren later, vind ik geen woorden die recht doen aan het soms opkruipende gevoel totaal nutteloos te zijn. Het gevoel dat het niet uitmaakt hoe laat je de wekker zet, omdat je ook om 13:00 van achter je computer naar vacatures kunt zoeken en motivatiebrieven kunt tikken. Dit gevoel is voor mij de reden om te pleiten voor arbeidstijdverkorting en om een gelijke verdeling van arbeid toe te voegen aan de opdracht van de politiek.

Lees verder op de website Joop