De ondernemer als maatschappelijk activist

De ondernemer als maatschappelijk activist

Ondernemers worden niet vaak in het hokje van ‘sociale veranderaars’ gezet. Hoewel dit wellicht komt omdat we al snel denken aan de grote multinationals die vrijwel uitsluitend bezig zijn met hun onstilbare hunkering naar geld, bestaan er wel degelijk veel ondernemers die de wereld willen veranderen. Er is een duidelijke kentering waar te nemen. Die kentering wordt belichaamd door een almaar groeiend leger van sociale ondernemers. Dit zijn de helden die de Nederlandse en internationale markten bestormen met producten en diensten die niet alleen zeer gewild zijn, maar tevens ervoor zorgen dat onze wereld er een stukje mooier uit komt te zien aan het eind van de dag.

Martin Slaats schreef dit stuk voor JongWBS

Lees verder op de website van JongWBS